Waarom als bedrijf voor zonne-energie kiezen?

De voordelen van een zonne-installatie voor organisaties

Kies voor zekerheid en onafhankelijkheid

Met zonnepanelen ben je een stuk minder afhankelijk van het net. Met de schommelende energieprijzen van de laatste jaren is dat zeker een slimme investering. Onze zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar, maar vaak gaan ze nog veel langer mee. Gedurende al die jaren ben je zeker van stroom tegen een vaste prijs, jouw initiële investeringskosten.

Kies voor een gegarandeerd rendement

Als zelfstandige, beoefenaar van een vrij beroep of vennootschap heb je recht op een investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen, jouw zonne-installatie dus. Die aftrek werd in 2023 zelfs nog opgetrokken tot maximaal 20,5 %.

Je kan met andere woorden een percentage van de aankoopwaarde van je installatie aftrekken van je belastbare winst. Hierdoor daalt niet enkel jouw personen- of vennootschapsbelasting maar ook de kostprijs van je investering in zonnepanelen.

Gemiddeld kan je rekenen op een terugverdientijd van 6 tot 9 jaar voor je zonne-installatie.

Kies voor een groene toekomst

Zonne-energie is een duurzame oplossing. Wanneer je kiest voor zonne-energie, worden er geen kooldioxide of andere broeikasgassen uitgestoten die bijdragen tot de opwarming van de aarde. Je organisatie draait op je eigen opgewekte groene stroom. Wanneer je zonnepanelen 2 jaar op je dak liggen, hebben zij evenveel energie opgewekt als de energie die wordt gebruikt bij het productie- en transportproces.
Ook je klanten en (toekomstige) werknemers zullen aangetrokken worden door het groene imago van je bedrijf.

Hero image

Meer dan zonnepanelen

Complete zonne-installaties voor bedrijven

Wij verzorgen je volledige installatie, van panelen tot batterij

Zonnepanelen

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en hebben de leveranciers van onze producten zorgvuldig uitgekozen. Daarom werken we enkel met Tier-1 zonnepanelen. Dat zijn panelen die het hoogste rendement van de markt bieden en zo jou het meeste energie opleveren.

Batterijen

Bewaar de opgewekte stroom die je niet direct nodig hebt in een batterij om deze later te gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het net en van schommelende elektriciteitsprijzen.

Laadpalen

Tegen 2025 moeten alle leasewagens elektrisch of hybride worden. Wij helpen je om jouw bedrijfsinfrastructuur hier op aan te passen en voldoende laadpalen te voorzien.

Hero image

Waarom kiezen voor Svea Solar?

We zijn één van de toonaangevende bedrijven in zonne-energie, nu ook voor bedrijven. We zijn gespecialiseerd in allerlei soorten zonne-installaties en leveren meest gepaste oplossing voor jouw organisatie.

Hoge garantie

We stellen dezelfde hoge eisen aan onze leveranciers als aan onze installateurs en projectmanagers. Daarom kunnen we een vermogensgarantie op onze zonnepanelen garanderen die tot de hoogste in de markt behoort. Onze producten zijn uitsluitend afkomstig van gerenommeerde en bewezen spelers.

Meer dan zonnepanelen

Zonnepanelen zijn slechts één onderdeel van de groene energie-oplossing waarmee we je bedrijf kunnen helpen. Bij ons kunt u een compleet systeem krijgen van zonnepanelen, laadpalen en batterijen om uw bedrijf te helpen de stap te zetten naar een duurzame toekomst.

Internationale speler

Svea Solar is een betrouwbare partner met verschillende internationale vestigingen. We hebben ondertussen kantoren in Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en natuurlijk Zweden.

Hero image

Wij installeren zonnepanelen voor grote en kleine organisaties

Sotrad Water

Zonnepanelen als laatste stap in een totale renovatie

Sotrad Water verzorgt al jaren duurzame installaties om water te pompen, zuiveren en op te slaan op plaatsen waar drinkbaar water schaars is. Omdat ze beschikken over een eigen productie met zware machines, lag hun energieverbruik vrij hoog. (Ongeveer 35000 tot 38000 kWh per jaar)

Aangezien het bedrijf zo duurzaam en autonoom mogelijk wou produceren, was een zonne-installatie een logische laatste stap van de totale renovatie van hun site. Hun installatie van 104 zonnepanelen brengt jaarlijks 37000 kWh op, wat hun verbruik bijna volledig dekt.

Door tenslotte te kiezen voor laadpalen, is Sotrad helemaal klaar voor een duurzame toekomst.

Zonnepanelen van Svea Solar voor bedrijven- wij installeren zonnepanelen voor grote en kleine bedrijven

Een gepaste oplossing voor elke organisatie

Wil je graag zonnepanelen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee van wat je dit zou opleveren of kosten? Wij stellen 3 fictieve casussen voor om je een eerste idee te geven. Ben je op zoek naar een grotere installatie? Ook daar kunnen wij je mee helpen. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat.

15 kVA - Slagerij

20 kW
Een slagerij is een kleine onderneming. Het energieverbruik ligt hoger dan een particulier, rond ongeveer 15.000kWh per jaar. Dit is te wijten aan het gebruik van machines, koeltogen, koelingen en voldoende verlichting, zaken die flink wat energie verbruiken.

In zo'n geval zou een installatie van ongeveer 46 panelen ideaal zijn, dat is goed voor een vermogen van 20 kW. Aangezien de koeling ook 's nachts blijft draaien, kan erover worden nagedacht om later een batterij toe te voegen. Daarom kiezen we in dit geval voor een installatie die batterijklaar is en dus bestand tegen de toekomst.

Geschatte kostprijs

22.000 euro

production per yearGeschatte productie per jaar

17.500 kWh

savings per yearGeschatte besparing per jaar

1000 euro

Zonnepanelen van Svea Solar op het dak van een slagerij

20 kVA - Autogarage

26 kW
Garages maken gebruik van de kleinere machines die wel wat energie kunnen verbruiken, ze hebben een jaarverbruik van ongeveer 25.000 kWh. Daarnaast hebben zij vaak ook een toonzaal die dag en nacht belicht wordt.

Bij dergelijke organisatie zou een installatie van ongeveer 60 panelen ideaal zijn, dat is goed voor een vermogen van 26 kW. Ook hier zou je nog kunnen opteren voor een batterij omdat de lichten van de toonzaal ook 's nachts blijven branden. Dit is niet meegenomen in de berekening van de kostprijs.

Kostprijs voor deze installatie

26.000 euro

production per yearGeschatte productie per jaar

22.000 kWh

savings per yearGeschatte besparing per jaar

2000 euro

Zonnepanelen van Svea Solar op het dak van een autogarage

30 kVA Keukenbouwer met toonzaal

39 kW
In een dergelijk bedrijf worden er grotere machines gebruikt die energie verslinden, vandaar is hun verbruik nog groter dan het voorbeeld van de garage. Jaarlijks verbruiken deze organisaties ongeveer 30.000 kWh. Daarnaast hebben deze bedrijven eveneens een toonzaal die dag en nacht verlicht is.

Bij dergelijke bedrijven zou een installatie van ongeveer 90 panelen ideaal zijn, dat is goed voor een vermogen van ongeveer 39 kW. Ook hier zou je nog kunnen opteren voor een batterij omdat de lichten van de toonzaal ook 's nachts blijven branden. Dit is niet meegenomen in de berekening van de kostprijs.

Kostprijs installatie

34.000 euro

production per yearGeschatte jaarproductie

30.500 kWh

savings per yearGeschatte besparing per jaar

3.000 euro

Zonnepanelen van Svea Solar op het dak van een keukenbouwer

Steunmogelijkheden voor bedrijven

De Vlaamse overheid wil organisaties steunen in hun shift naar groene energie. Ontdek hier de steunmogelijkheden voor bedrijven.

Investeringsaftrek

Als zelfstandige, beoefenaar van een vrij beroep of vennootschap heb je recht op een investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen, jouw zonne-installatie dus. Die aftrek werd in 2023 zelfs nog opgetrokken tot maximaal 20,5 % voor een verhoogde investeringsaftrek.

Je kan met andere woorden een percentage van de aankoopwaarde van je installatie aftrekken van je belastbare winst. Hierdoor daalt niet enkel jouw personen- of vennootschapsbelasting maar ook de kostprijs van je investering in zonnepanelen.

Als laatste mag je je zonnepanelen ook nog fiscaal afschrijven, waardoor de kost van je investering doorheen de tijd nog meer wordt verlaagd.

Dit alles zorgt ervoor dat je terugverdientijd enorm kort wordt. Je installatie zal zichzelf dus hebben terugbetaald, lang voordat je zal moeten vervangen.

Steun voor laadpalen

Bedrijven, zowel eenmanszaken als vennootschappen, kunnen profiteren van een verhoogde kostenaftrek als ze investeren in een publiek toegankelijk en slim laadstation. Deze steun geldt voor laadpalen geïnstalleerd tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024.

Gedurende deze periode hebben ook zelfstandigen de mogelijkheid om een belastingvermindering te ontvangen voor de aanschaf en installatie van een slim laadstation bij hen thuis.

Ten slotte zijn er ook fiscale voordelen beschikbaar via de investeringsaftrek voor de ontwikkeling van laadinfrastructuur voor voertuigen zonder emissies.