Welk type laadpaal is het beste voor jou?

Welk type laadpaal is het beste voor jou?

Een laadstation installeren was nog nooit zo interessant. Je krijgt namelijk een deel van je investering terug via een belastingvermindering, die tot 15% van je investeringsbedrag zal bedragen. Zo kan je tot 675 euro besparen op je laadpaal.

Het aantal verkochte plug-in hybride en elektrische wagens steeg vorig jaar naar een recordhoogte. Dat brengt ook de nood aan meer laadinfrastructuur met zich mee. Ben je aan het nadenken over een laadpaal voor je thuis of je bedrijf, dan heb je vast al gemerkt dat er een enorm aanbod is. Maar hoe moet je de juiste keuze maken in dat enorme aanbod?

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen de twee geavanceerde thuislaadstations op de markt die wij aanbieden: de Wallbox Pulsar Pro en de Wallbox Pulsar Plus.

Laadstation, laadpaal of laadpunt? C’est quoi ça ?

Laten we beginnen bij het begin, we spreken vaak over laadpalen en laadpunten maar wat bedoelen we daar net mee? Een laadstation voor elektrische voertuigen is een apparaat dat elektrische auto's in staat stelt om snel en efficiënt op te laden. Het fungeert als een veilige verbinding tussen het elektriciteitsnet en het voertuig, waarbij het elektrische vermogen wordt omgezet en afgeleverd aan de batterij van het voertuig.

Maar wat is dan het verschil met een laadpaal of een laadpunt? Helemaal niets, deze woorden worden gebruikt als synoniemen voor elkaar. Hoewel een laadpaal vaker wordt gebruikt voor een laadpunt gemonteerd op een paal, gebruiken mensen dit woord ook om een laadstation dat bevestigd is aan een muur, te benoemen.

Compact en snel (thuis) opladen: Wallbox Pulsar Plus

Voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en compacte laadoplossing voor hun elektrische voertuig, is de Wallbox Pulsar Plus een goede keuze. Met zijn compact ontwerp en krachtige laadcapaciteit biedt de Pulsar Plus een fijne oplaadervaring voor thuisgebruik. De Wallbox Pulsar Plus heeft een laadvermogen tot 22 kW, hierdoor kan je tot 10 keer sneller opladen dan met een normaal stopcontact. Je kan daarnaast de laadstatus van je voertuig gemakkelijk opvolgen via de app.

Bovendien is de Pulsar Plus ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie en uiterst geschikt om te verbinden met een zonne-installatie. Door een Wallbox Power Boost aan je laadpaal toe te voegen, kan je opladen met de energie die door je zonnepanelen wordt geproduceerd. Je kan dus je auto opladen met groene energie, wat niet enkel voordelig is voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Heb je geen zonnepanelen? Geen zorgen, dit laadpunt kan ook volledig op het elektriciteitsnet worden aangesloten.

Flexibiliteit en functionaliteit: Wallbox Pulsar Pro

Wat is dan het verschil met de Wallbox Pro? De Wallbox Pulsar Pro heeft alle functionaliteiten en specificaties die de Wallbox Pulsar Plus ook heeft. Maar daarnaast heeft de Wallbox Pro heeft enkele andere functionaliteiten die dit laadpunt zeer geschikt maken voor B2B-doeleinden.

De Pulsar Pro onderscheidt zich door zijn functionaliteit om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende gebruikers, waardoor meerdere mensen efficiënt gebruik kunnen maken van het laadstation. Bovendien kan je met de Pulsar Pro nauwkeurige rapportage aan je werkgever bezorgen. Je kan met andere woorden makkelijk de laadactiviteiten en kosten bijhouden.

Tenslotte heeft de Pulsar Pro nog één extra functionaliteit die verschilt met de Pulsar Plus. De Pulsar Pro biedt de mogelijkheid om je lader open te zetten voor externen en hier ook facturatie aan te koppelen. de Pulsar Pro een waardevolle aanwinst voor bedrijven die hun laadinfrastructuur willen beheren en optimaliseren.

Conclusie: kies het laadstation dat bij jou past

Het is duidelijk dat zowel de Wallbox Pulsar Pro als de Pulsar Plus elk hun eigen voordelen bieden, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Of je nu een particulier met eigen elektrische wagen bent die op zoek is naar een snelle en milieuvriendelijke laadoplossing, of een bedrijfseigenaar die behoefte heeft aan meer een geavanceerde monitoring, er is een laadstation dat aan jouw eisen voldoet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Onze Svea-experten staan je graag te woord.