Van aanvraag offerte tot zonne-installatie: hoe loopt dit proces bij Svea Solar

Van aanvraag offerte tot zonne-installatie: hoe loopt dit proces bij Svea Solar

Van je eerste offerte-aanvraag tot een kopje koffie zetten met zonne-energie, het lijkt een heel proces. Maar tussen die eerste aanvraag en jouw kopje “zonne-koffie” zitten we zeker niet stil! Ben je benieuwd naar welke stappen je doorloopt als je een zonne-installatie bij ons aanschaft? Lees dan zeker verder, we zetten alles helder voor je op een rij.


1. First things first: je offerte-aanvraag voor een zonne-installatie

De eerste stap van het proces is vrij voor de hand liggend, je doet een offerte-aanvraag. Op de website van Svea Solar kan je dat op 2 manieren doen, je kan een standaard offerte invullen of je kan via onze zonne-calculator dadelijk een zicht krijgen op de mogelijkheden voor jou en het kostenplaatje.

Je kan zo bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel panelen er op je dak zouden passen en wat de kostprijs hier net van zou zijn.


2. Eerste analyse door onze Svea-experts

Wanneer je aanvraag bij ons binnenkomt gaan onze Svea-experten er dadelijk mee aan de slag.

Ze bekijken niet enkel de mogelijkheden binnen jouw specifieke situatie, maar ook of we kunnen installeren op jouw dak. In sommige situaties kunnen we namelijk niet installeren:

  • Schuine roofing
  • Boomse pannen
  • Daken waarin asbest aanwezig is
  • Overzetdaken

Onze Svea-experten bellen jou dan op om even alle bevindingen te overlopen. Zij plannen dan ook dadelijk een bezoek ter plaatste in.


3. We komen ter plaatse

Eenmaal ter plaatse bekijken we nog even hoe we je zonne-installatie best kunnen vormgeven. Je hoeft zelf niets voor te bereiden, enkel is het handig dat je je energiefactuur bij de hand hebt. Op basis daarvan bepalen we hoeveel panelen je net zou nodig hebben, of een thuisbatterij een slimme investering is enz.

We kijken niet enkel naar je dak, maar ook naar je elektriciteitskast en de plaats waar je omvormer zou komen. Als er nog aanpassingen nodig zijn aan je elektriciteitskast, kunnen wij daar namelijk ook voor zorgen.

Op het einde van dit bezoek krijg je meteen een offertevoorstel van ons. Deze offerte blijft twee weken geldig, je hoeft dus zeker niet on the spot te beslissen. Heb je nadien nog vragen over je offerte of toekomstige installatie, dan kan je je persoonlijke Svea-expert hiervoor altijd contacteren.

Heb je na even nadenken besloten dat je een installatie van Svea Solar wil, dan volstaat het om online je offerte te tekenen. Wij zetten dan alles in het werk om die panelen zo snel mogelijk op jouw dak te krijgen.


4. Een laatste technische check

Voor we je vragen om een voorschot te betalen, doen we nog een allerlaatste technische check: de kwaliteitscontrole. Eén van onze projectcoördinatoren kijkt jouw hele installatie, dak etc nog even na. Door deze dubbele check kunnen we er zeker van zijn dat jouw installatie helemaal geschikt is voor jouw huis. Vaak zijn er geen aanpassingen meer nodig, moest dit toch het geval zijn, dan zal jouw Svea-expert deze grondig met je overlopen.

Is de kwaliteitscontrole oké? Dan vragen we je om het voorschot van je installatie te betalen, eens dat in orde is, kunnen wij jouw installatie beginnen inplannen.


5. Zonnepanelen op je dak

Na een aantal weken/maanden is het dan eindelijk zo ver! Jouw zonnepanelen worden geïnstalleerd. 2 weken voor je installatie ontvang je van ons een mail met de exacte installatiedatum dat we je zonnepanelen komen installeren. Jijzelf hoeft hier weinig voor te doen, we vragen je enkel de volgende zaken voor te bereiden:

  • 10 dakpannen klaarleggen (indien je een dak hebt met dakpannen)
  • De ruimte waar je omvormer (en/of batterij) komt even opruimen
  • Je meterkast toegankelijk maken

Verder zorgen wij voor al de rest. We vragen enkel dat er tijdens de installatie iemand aanwezig is. Je hoeft niets meer te doen dan de plek aanwijzen waar de omvormer dient te komen en nadien alles even te checken. Een installatie-dag neemt vaak niet langer dan een volledige dag in beslag.

Als jouw zonne-installatie geïnstalleerd is, geniet jij dadelijk al van groene stroom die ze opwekken.


6. Je zonne-installatie wordt (Goed)gekeurd

Nadat je panelen op je dak liggen, sturen we je de finale factuur op. Wanneer jij deze hebt betaald, stellen wij alles in het werk om jouw AREI-keuring in te plannen. Deze heb je nodig om je panelen officieel aan te melden bij Fluvius en in dienst te stellen.

Wij ontzorgen jou in dit hele proces, Svea Solar neemt zelf contact op met een onafhankelijke keuringsdienst en plannen alles in. We laten je tijdig weten wanneer er een keurder langskomt.


7. Je geniet van groene stroom!

Is jouw installatie volledig goedgekeurd, dan sturen wij je nog een laatste mail met alle nodige documenten. Naast enkele handleidingen en technische fiches, bevat deze mail ook de documenten die je nodig hebt om je installatie aan te melden bij de netbeheerder. Heb je nog recht op een premie, dan kan je met deze documenten die ook aanvragen. Tenslotte krijg je ook nog toegang tot een online portaal waar je zelf je verbruik en opgewekte energie kan opvolgen.

Dit is normaal het einde van het proces. Maar heb je nog vragen, wil je graag je installatie uitbreiden of is er nog iets anders, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze Svea-experten staan voor jou klaar.