Svea Solar en haar Scandinavische achtergrond

Svea Solar en haar Scandinavische achtergrond

Onze planeet is in gevaar, maar gelukkig hangt de oplossing in de lucht. In een uur tijd levert de zon meer energie aan de aarde dan we in een heel jaar verbruiken. Zonne-energie is daarnaast duurzaam, schoon en grenzeloos. Om die reden is Svea Solar opgericht.

Zolderkamerproject 

Svea Solar is ontstaan uit de overtuiging dat zonne-energie de krachtigste oplossing is om klimaatproblemen op te lossen. Zweedse ondernemers Björn Lind en Erik Martinsson richtten in 2013 in een klein appartement in de buitenwijken van Stockholm Svea Solar op. 

In de Zweedse zomer schijnt de zon bijna dag en nacht, waardoor het een interessante locatie is om zonne-energie op te wekken. De focus op duurzaamheid, kwaliteit en vertrouwen zoals we in Scandinavië gewend zijn, werd het DNA van Svea Solar. Door het plaatsen van hoogwaardige zonnesystemen én het bouwen van zonneparken werd Svea Solar twee jaar na oprichting al marktleider in Zweden en won ze in 2019 de prijs voor snelst groeiende start-up.

Duurzame energie voor iedereen

Vanaf de eerste dag was het de bedoeling van oprichters Björn en Erik om van duurzame energie een makkelijke, rendabele optie te maken voor iedereen. De shift naar duurzame energie wordt daarom niet meer beperkt door de grenzen van Zweden; Svea Solar is vandaag de dag actief in vijf markten in Europa. Sinds 2020 voorziet Svea Solar particulieren en bedrijven in Duitsland, Spanje, België, Nederland en sinds kort ook Italië van zonne-energieoplossingen. Zo helpt Svea Solar steeds meer mensen de stap te zetten naar duurzame energieconsumptie en -productie. 

40.000 rondjes rond de planeet 

Tien jaar na oprichting van Svea Solar zijn er meer dan 25.000 installaties geplaatst. Deze installaties compenseren de uitstoot die overeenkomt met 40.000 rondjes rond de planeet in een jumbojet. En dit is nog maar het begin. 

We zijn trots dat we al ruim tien jaar bijdragen aan een fossielvrije planeet. En we zijn nog lang niet klaar. Help je mee? Kies voor zonnepanelen, word ambassadeur of kom bij ons team.