Persbericht: Forse investering in Svea Solar om zonne-energie in Europa verder uit te breiden

Persbericht: Forse investering in Svea Solar om zonne-energie in Europa verder uit te breiden

De markt voor zonne-energie groeit sneller dan ooit. Svea Solar, de grootste aanbieder van zonne-energieoplossingen in Zweden en de op twee na grootste in Europa, heeft een forse investering aangetrokken om de groei te versnellen. Dit jaar alleen al is het doel om zowel de omzet als het aantal medewerkers te verdubbelen. De belangrijkste investeerder is de investeringsmaatschappij Altor met een investering die zich richt op de kernactiviteiten van Svea Solar, namelijk zonnepaneel installaties en oplossingen voor energie-optimalisatie.


Sinds de start in 2014 heeft Svea Solar een snelle groei doorgemaakt. Vorig jaar bereikte het bedrijf zijn doelstelling van 100 miljoen euro omzet. Het plan is om dat bedrag in 2022 te verdubbelen. Momenteel heeft Svea Solar meer dan 700 medewerkers verspreid over vijf markten. Het plan is om daar tegen 2025 nog eens 5 000 medewerkers aan toe te voegen. Om een snelle groei en expansie in Europa te garanderen verwelkomt het bedrijf nu de investeringsmaatschappij Altor als nieuwe investeerder, met een substantiële bijdrage.


- Het is belangrijker dan ooit om Europa’s toegang tot schone energie snel op te schalen, niet alleen omwille van het klimaat, maar ook om ervoor te zorgen dat Europa meer zelfvoorzienend wordt op het vlak van energie. Deze enorme bijdrage van een ervaren en betrokken investeerder zoals Altor maakt het mogelijk om verder bij te dragen tot een duurzamer en onafhankelijker energiesysteem. Voor ons was het essentieel dat Altor onze visie deelde van een toekomst zonder fossiele brandstoffen, waarin we mensen helpen om zo snel mogelijk meer zelfvoorzienend te worden op het vlak van schone energie. We kijken er echt naar uit om nauw samen te werken met een investeerder van wereldklasse zoals Altor, zegt Svea Solar's CEO en mede-oprichter Erik Martinson.


De investering van Altor zal Svea Solar helpen om haar doelstellingen te realiseren om Europees marktleider te worden op het gebied van residentiële zonne-energie en om tegen 2026 80 procent van Europa te bestrijken. Altor heeft ruime ervaring in de sector van klimaattransformatie en de internationalisering van snelgroeiende bedrijven.


- De investering bouwt voort op Altors track record aan investeringen in groene transitiebedrijven en is een bewijs van ons sterk geloof in zonne-energie als cruciale component voor de Europese energievoorziening en -balans. Svea Solar is snel uitgegroeid tot de marktleider van zonne-energie voor woningen in Zweden, met gevestigde posities in België, Spanje, Duitsland en Nederland. Het innovatieve team van Svea Solar heeft een opmerkelijke merkpositie opgebouwd en wij zijn ervan overtuigd dat zij de komende jaren een sleutelrol zullen blijven spelen in de overgang naar groene energie in Europa. Wij kijken uit naar de samenwerking met het Svea team en de aandeelhouders om die ambitie waar te maken, zegt Herman Korsgaard, directeur bij Altor.


Over Svea Solar

Svea Solar is één van Europa's snelst groeiende cleantech bedrijven en de nr. 1 aanbieder van zonne-energieoplossingen in Zweden. Opgericht in 2014 is Svea Solar nu actief in vijf markten in Europa met meer dan 700 medewerkers. Svea Solar biedt een krachtige oplossing voor duurzaam leven met zonnepaneelsystemen, batterijen, laadpunten voor elektrische wagens, elektriciteitscontracten zonder fossiele brandstoffen en een platform waarmee klanten hun stroom kunnen produceren, verbruiken en verkopen. Daarnaast ontwikkelt Svea Solar grootschalige energieproductie. Svea Solar streeft naar een wereld waarin iedereen meer zelfvoorzienend kan zijn op het vlak van schone energie. Svea Solar heeft vestigingen in Zweden, België, Duitsland, Spanje en Nederland.


Over Altor

Sinds de oprichting heeft de groep van Altor-fondsen in totaal ongeveer EUR 8,3 miljard aan totale engagementen verzameld. De fondsen hebben meer dan EUR 5 miljard geïnvesteerd in meer dan 75 bedrijven. De investeringen zijn gedaan in middelgrote, voornamelijk Scandinavische bedrijven met het doel om waarde te creëren door groei-initiatieven en operationele optimalisaties. Tot de huidige en vroegere investeringen behoren OX2 en H2 Green Steel. Ga voor meer informatie naar www.altor.com