Hoge energieprijzen maken zonnepanelen aantrekkelijk

Hoge energieprijzen maken zonnepanelen aantrekkelijk

Het is je vast niet ontgaan: de energieprijzen stijgen. De hoge leveringstarieven van gas en energie zorgen ervoor dat een gemiddeld huishouden 3 tot 4 keer meer zal betalen dan 1 jaar geleden. Het vooruitzicht is dat de hogere energieprijs nog even zal aanhouden. Wat kun je doen om toch je energiekosten te dempen?

Grip op je energierekening met zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. Met zonnepanelen kan jij zonne-energie omzetten tot elektriciteit voor je woning. Je kan met zonnepanelen dus zelf energie opwekken, waardoor je minder elektriciteit nodig hebt van je energieleverancier. Daarnaast kan je de stroom die je te veel opwekt verkopen aan het elektriciteitsnet.

Zonne-energie slim gebruiken

Heb je al zonnepanelen op je dak liggen? Dan is het slim om optimaal gebruik te maken van je zonnepanelen door goed na te denken over je energieverbruik. De zonnepanelen wekken overdag energie op die je direct in huis kan gebruiken. In de avond en bij erg bewolkte dagen kan je geen zonne-energie gebruiken, simpelweg omdat er geen zon is. Daarom is het slim om overdag optimaal gebruik te maken van je zonnepanelen. Laat je wasmachine draaien, zet je vaatwasser aan of laad je elektrische auto op.

Een andere optie is om te kiezen voor een thuisbatterij. Die slaat de opgewekte stroom op die je niet meteen nodig hebt. Je kan deze dan gebruiken wanneer je zonnepanelen niet genoeg energie produceren. Zo heb je minder energie nodig van je leverancier en bespaar je dus meer op je energierekening.

Zonnepanelen zijn een rendabele investering

Met zonnepanelen kan je rekenen op een rendement van min. 9%. De terugverdientijd is gemiddeld 5 tot 8 jaar, afhankelijk van je specifieke situatie. Met een thuisbatterij kan je je zelfverbruik verhogen tot 70%.

Wil jij grip op je energierekening door de overstap naar zonne-energie te maken? Vraag gratis je offerte aan en bekijk hoeveel jij kan besparen.